Pasta Carbonara a la Reneesgreenies

Pasta Carbonara a la Reneesgreenies

25 april 2020 0 Door Reneesgreenies

Wij zijn gek op Italië en pasta gerechten! Hier in huis worden dan ook vaak pasta’s gegeten maar dan wel iedere keer op een andere manier klaargemaakt. Persoonlijk geef ik er graag een eigen twist aan en daar kwam dit heerlijke, vol groente zittende recept uit rollen! Naast dat dit recept vol zit met heerlijke groentes is hij ook nog eens lekker snel klaar!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • Per persoon 100 gram aan pasta(Kies welke pasta soort jij het lekkerst vind!)
  • 2 middelgrote eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 250 gram spekreepjes(optioneel)
  • 250 gram hamblokjes(optioneel)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 300 gram spinazie(optioneel)
  • 400 gram champignons

 

Bereidingswijze:

  • Zet de pasta op in een pan en kook deze beetgaar.
  • Bak de spekjes uit in een hete koekenpan (Gebruik hiervoor geen olie of boter, zit genoeg vet in de spekreepjes zelf.)
  • Maak de champignons schoon en bak ze in dezelfde koekenpan die je hebt gebruikt voor de spekreepjes (hierdoor worden ze lekker zoutig qua smaak.)
  • Snij de ui en knoflook fijn en bak deze glazig.
  • Was de courgette en snij deze in fijne reepjes, voeg ze bij de ui en knoflook.
  • Was de prei en snij deze fijn , voeg bij de ui, knoflook en courgette.
  • Was de spinazie en voeg deze toe aan het groente mengsel.
  • Wanneer al je groenten redelijk gaar zijn mag je de spekreepjes en ham blokjes toevoegen.
  • Klop in een kommetje de 2 eieren los en voeg hier de slagroom aan toe, voeg er 2 handjes Parmezaans kaas en wat peper en zout aan toe.
  • Giet de pasta af , na uitlekken mag het terug de pan in.
  • Roer alle groenten goed door de pasta heen.
  • Zet de pan weer terug op het vuur en giet nu het mengsel van ei , slagroom en parmezaanse kaas bij je pasta, blijf dit goed doorroeren totdat je ziet dat de saus indikt en de parmezaanse kaas compleet gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en zorg dat je de pasta zo snel mogelijk overschept in een schaal, zo stop je stollingsprocess.

Wanneer je je pasta op hebt geschept kun je hier nog heerlijk een hand volle parmezaan overheen doen!

Tip: Wanneer je liever geen vlees eet kun je de spekreepjes en hamblokjes weglaten.

Tip 2: Was alle groenten vooraf dit scheelt je tussendoor een hoop tijd!

 

Eet smakelijk!