Spinazie stamppot

Spinazie stamppot

6 juni 2020 2 Door Reneesgreenies

Een stamppotje met een ijzersterke smaak!

Boordevol groenten en smaak zit deze stamppot , makkelijk te maken en heerlijk bij minder weer maar ook heerlijk op een warme dag! Hij zit vol zoete en pittige maar toch ook frisse smaken , ik zou zeggen ; Koken maar!

 

Recept gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1.5. kilo kruimige aardappels
  • 400 gram fijngesneden spinazie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram spekreepjes (Optioneel)
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 zakje pijnboompitten(40 gram)
  • 1 salami of cervelaatworst (Optioneel)

Bereidingswijze:

  • Snij de aardappelen in kleine stukken(Wij eten de aardappelen altijd met schil , wel even wassen!) en zet ze op in een pan met water.
  • Snij de ui en knoflook fijn en bak dit glazig.
  • Snij de paprika in fijne blokjes en bak deze mee bij de ui en knoflook.
  • Bak de spekreepjes uit in een hete koekenpan, voeg ze hierna toe aan het ui , knoflook en paprika mengsel.
  • Bak de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn en zet ze aan de kant in een bakje , deze heb je pas aan het einde weer nodig.
  • Snij de salami of cervelaatworst in kleine blokjes en bak deze goed uit in een hete koekenpan, gooi er geen olie of boter bij , salami/ cervelaatworst is al vet van zich zelf.
  • Snij de spinazie in dunne reepjes.
  • Giet de aardappels af en voeg hier het mengsel van ui , knoflook en paprika aan toe.
  • Voeg de geraspte oude kaas en de pijnboompitten toe.
  • Voeg de spinazie reepjes rauw toe en stamp het geheel tot een stamppot.
  • Je kunt er zelf voor kiezen om de salami/cervelaatworst door de stamppot heen te roeren, je kunt ze er ook apart bij serveren.

Je kunt natuurlijk altijd naar behoefte peper en zout toevoegen , let op dat deze stamppot al  zout is door de spekjes en salami die je toevoegt!

Ook kan deze stamppot volledig Vega worden gegeten door het vlees en de oude kaas weg te laten.

Smakelijk eten !