Naan brood met kruidenmelange uit eigen tuin

Naan brood met kruidenmelange uit eigen tuin

7 juli 2020 0 Door Reneesgreenies

Heerlijk comfort food , goed op verjaardagen maar ook heerlijk bij een thaise curry, rijstgerecht of wat dacht je van naan brood met een heerlijke dip zoals de zelfgemaakte Knoflook saus.? De ingrediënten zijn allemaal heerlijk licht , de kruidenmelange is geurend en smaakvol, boordevol goede dingen dus! Dit recept is super simpel, doe het wel op een dag dat je iets meer tijd hebt want het deeg moet rijzen, Wij combineren het thuis door eerst het deeg te maken , het weg te zetten om te rijzen en zelf beginnen we aan de rest van een lekkere curry, tegen de tijd dat de curry bijna klaar is kunnen we beginnen met het bakken van het naan, zo kost het je zo min mogelijk tijd.

Benodigdheden:

  • 300 gram (tarwe)bloem
  • 125 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt 0.0% vet
  • 1 zakje gedroogde gist(7 gram)
  • 2 tenen knoflook(Fijn gesneden)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • Olie
  • Rozemarijn(2 takjes)
  • Oregano(2 takjes)
  • Salie(1 takje)
  • Basilicum(2 takjes)
  • Koriander(2 takjes)
  • 2 teentjes knoflook(fijngesneden)

Bereidingswijze:

  • Meng in een kommetje de 125 ml lauw warm water met het zakje gist en 1 theelepel suiker, roer tot het een beetje begint te schuimen/borrelen(ongv. 5 min)
  • Pak de mixer met deeghaken( Als je helemaal all the way wilt gaan gebruik je natuurlijk lekker je handen , let op; het mengsel plakt onwijs dus bestuif je handen met een beetje bloem) Doe de bloem in een kom samen met het gistmengsel , Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
  • Wanneer de helft van de ingrediënten zijn gaan binden voeg je 2 theelepels zout en de 2 tenen fijngesneden knoflook toe, kneed het door tot een soepel/zacht deeg.
  • Neem een grote kom(Of gebruik de kom van de mixer, minder afwas!) Smeer de wanden een beetje in met olie, maak van het deeg een bol en leg deze in de kom.
  • Dek deze kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plek , laat het deeg ongv. 1 uur rijzen , het volume van het deeg moet 2x zo groot zijn.
  • Tussen het rijzen en bakken door heb je de tijd om je kruidenmelange te maken.
  • Was alle kruiden en snij ze fijn, Snijd ook de 2 tenen knoflook fijn.
  • Giet in een kommetje een laag olie, doe hier de kruiden en de knoflook in.
  • Maak de kruidenmelange eventueel af met een snufje peper.
  • Na het rijzen bestuif je je werkblad met bloem , Verdeel je deeg bal in 6 ballen.
  • Rol de ballen per stuk uit met een deeg roller, heb je deze niet in huis dan kan het ook met je handpalmen!
  • Zet een pan op met een klein beetje olie(er zit al olie op het broodje door je kruidenmelange)
  • Smeer het uitgerolde naanbrood in met jouw kruiden melange en leg hem met de kant die gekruid is in de pan, smeer gelijk de ongekruide kant lichtelijk in.
  • Wanneer je het broodje ziet opzwellen en allemaal bubbels krijgt is het tijd om je broodje om te keren in de pan. Let op : Zet je vuur niet te hoog, de broodjes verbranden anders !
  • Wanneer je broodje aan beide kanten goud bruin is is hij klaar!
  • Herhaal dit met de andere 5 broodjes.

Jouw eigen gemaakte heerlijke naan broodjes zijn klaar!

Let op ; ze zijn verslavend lekker, waarschijnlijk eet je meer naanbrood dan curry:p

Smakelijk eten!

Laat het even weten als jij ons recept gemaakt hebt!