Gevulde aubergines met parelcouscous

Gevulde aubergines met parelcouscous

6 oktober 2020 0 Door Reneesgreenies

Een heerlijk kruidig recept met veel smaak en pit, je kunt alles een dag van te voren klaar maken en het op de dag zelf in de oven afbakken, Naast dat het dus supersimpel en supervullend is is dit recept ook prima vegetarisch te maken, vervang het gehakt door linzen!

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  2 aubgerines
  • 500 gram gehakt(250 gram linzen)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 – 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 tomaten, gesneden in blokjes
  • 350 gram parelcouscous
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 1/2 courgette, fijngesneden
  • Snufje kaneel
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepeles italiaanse kruiden
  •  mozarella, gesneden in plakken
  • olijfolie
  • 1 groentebouillion blokje

Bereidingswijze:

  1.  Snijd de aubergines door de helft en verwijder het vruchtvlees, houd dit apart in een kommetje voor later.
  2. Bestrijk de aubergines met olijfolie en italiaanse kruiden.
  3. Verwarm de oven voor op 220 C
  4. Plaats de aubergines in de oven, bak ze gaar in 30 minuten.
  5. Zet een pan met water op het vuur, voeg hier het groentebouillionblokje aan toe, indien het kookt kun je de parelcouscous toevoegen, kook ze gaar in 10 minuten en giet dan af, plaats na het afgieten geen deksel op de pan anders heb je plakcouscous.
  6. Als je linzen gebruikt inplaats van gehakt is het verstandig om deze op te zetten in water met een blokje groente bouillion.
  7. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit dit aan.
  8.  Voeg de kruiden toe aan het ui en knoflook mengsel, bak dit aan
  9. Snijd het vruchtvlees van de aubergine fijn en voeg toe aan het mengsel van ui en knoflook
  10. Snijd de courgette in blokjes/reepjes en voeg toe aan het mengsel.
  11.  Snijd de tomaat en paprika en voeg toe aan je mengsel
  12. Laat het mengsel nu met een deksel erop op laag vuur stoven.
  13. Bak in een aparte pan het gehakt gaar en voeg dit toe aan het groente mengsel.(Deze stap kun je natuurlijk overslaan als je het gerecht vegetarisch maakt)
  14. Meng het groentenmengsel, het gehakt en de parelcouscous in een pan.
  15. Vul de aubergines met het mengsel, Bedek ze met plakken mozarella.
  16. Plaats in de oven op 180 C voor 10 minuten.
  17. Haal de aubergines uit de oven en dek de tafel!

Smakelijk eten!