Knolsederij Shoarma

Knolsederij Shoarma

Je zou het niet verwachten maar van knolselderij kun je heerlijke shoarma maken. Bijna niet van echt te onderscheiden. Het enige verschil is dat je lekker vegetarisch bezig bent. Wij vinden het zeker een aanrader! Maak hem op een luie zaterdag of zondag want het is wel wat werk!

Knolselderij Shoarma

Aantal personen: 4 personen

Tijdsduur voorbereiding: +/- 2,5 uur

Tijdsduur bakken en serveren: +/-  45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij

  • Olijfolie om in te bakken en te marineren

  • 2 rode uien

  • 2-4 tenen knoflook

  • Ongv. 5 eetlepels shoarma kruiden

  • Paprika in blokjes gesneden

Voor de salade:

  • Sla(Keuze ligt aan u!)

  • Feta

  • Olijven

  • Paprika

  • Tomaat

  • Komkommer

  • Turks brood

Bereidingswijze:

  • Schil de knolserdij en snijd deze in plakken.

  • Snij de plakken in dunne reepjes net zoals je vlees zou snijden voor de shoarma.

  • Snijd 2 uien, de tenen knoflook en één paprika fijn en voeg deze toe aan het knolselderij mengsel.

  • Doe de knolselderij reepjes samen met de rest van de groenten in één pan en marineer deze met 2 eetlepels olijfolie en 5 eetlepels shoarma kruiden, hussel het geheel goed om en laat dit 2 uur marineren.

  • Maak intussen de salade klaar zoals jij hem het liefst eet, grof of fijn.

  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan je koekenpan, misschien handig om 2 pannen te gebruiken met deze hoeveelheid.

  • Bak de knolsederij op middelhoog vuur in een half uur goudbruin en gaar.

  • Verwarm je turks brood of pita broodjes in de oven.

  • Serveer de broodjes warm met een lekkere dot salade.

Voor de lekkerbekken onder ons is een klodder knoflook saus een heerlijke aanvulling! Deze maak je natuurlijk easy-peasy zelf! Het recept vind je hier: http://reneesgreenies.nl/?p=72

Smakelijk eten!