Boeren omelet

Boeren omelet

Een boeren omelet is een gerecht waar je al je restjes in kunt verwerken. Het is vullend en ook nog eens gezond, een lekkere variatie voor de lunch of als simpele avond maaltijd. Wij geven een ingrediënten lijst bij dit recept maar dit kunt u naar hartenlust aanpassen aan de restjes die u in de koelkast heeft liggen, schroom niet om wat extra groenten of kruiden naar uw smaak toe te voegen.

Ingredienten voor 4 personen:

  • 10 eieren
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 4 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 paprika
  • 1 venkel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • stuk chorizo worst(optioneel)
  • 200 gram geraspte kaas( smaak naar keuze)
  • peper en zout(optioneel)
  • komijnzaad
  • paprika poeder

Bereidingswijze:

  1.  Kluts de eieren los in een kom en voeg peper, zout , komijn en paprika poeder naar smaak toe. Laat dit staan tot later.
  2.  Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes, kook ze in water in 10 minuten beetgaar.
  3.  Snipper een ui en de knoflook fijn en fruit dit zachtjes aan.
  4.  Snijd ondertussen de prei, tomaten, paprika, venkel en courgette fijn.
  5.  Snijd de champignons in plakjes en bak deze even apart aan in een droge koekenpan.
  6.  Voeg alle gesneden groenten toe aan pan met ui en knoflook, bak alles glazig.
  7.  Voeg de gebakken champignons toe.
  8.  Meng alle groenten goed door elkaar en voeg het ei mengsel toe.
  9.  Bak de omelet op matig vuur in ca. 20 minuten gaar.
  10.  Besprenkel de omelet in de laatste 5 a 10 minuten met geraspte kaas.
  11.  Laat de omelet uit de pan op een bord glijden en snijd in stukken.

Serveer tips:

Wij serveren de boeren omelet met geroosterd brood en een lekkere salade.

Eet smakelijk!