Chinese noodle soep

Chinese noodle soep

Soep is niet mijn favoriete gerecht maar met koud weer vind ik het heerlijk, wel zelfgemaakt want wij houden hier thuis niet van soep uit blik.

Het gerecht is super simpel, je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan, dus ook zeker geschikt voor een dag dat je moet werken en een simpele maar toch ook gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.


  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • Gember( een stuk te grootte van je duim.)
  • Ketjap manis
  • 2 bouillon blokjes(kip)
  • 1 pak noodles(het liefst dunne)
  • Kipfilet
  • Spekjes(optioneel)
  • Champignons(optioneel)
  • Chinese kool(optioneel)
  • Paksoi(optioneel)
  • Bosui
  • Sugar snaps
  • Eieren
  • Peper/zout
  • Zet als eerste de bouillon op, Vul een soeppan met 2 l. water, voeg hier 2 bouillon tabletten aan toe en 4 eetlepels ketjap manis, laat dit langzaam koken.
  • Zet een pan met water op en kook hierin de eieren(hard gekookt).
  • Snij de uien in halve ringen en snij de knoflook tenen fijn.
  • Snij de gember fijn.
  • Maak de kipfilet schoon en snij deze in dunne reepjes(I.p.v. kipfilet zou je ook buikspek kunnen gebruiken.
  • Doe een klein beetje olie in de pan en gooi hier de uien bij, bak ze glazig.
  • Gooi de fijngesneden knoflook en gember bij de uien.
  • Doe de kipfilet bij het uien mengsel.
  • Voeg 4 eetlepels zoet zure saus toe aan de pan met kip.
  • Voeg wat peper toe naar smaak en laat de kip zachtjes garen.
  • Zet een pan water op het vuur voor de noodles, Kook de noodles na aanwijzing op de verpakking.
  • Was en snij alvast alle groenten die je in de soep zou willen hebben.(Je kunt zelf bepalen wat voor groente je gebruikt, je kunt ook een kant en klare Chinese groentemix gebruiken)
  • Bak de spekjes uit in een pan.
  • Wanneer je kip gaar is voeg je alle gesneden groente toe.
  • Snij de bosui fijn(Dit is voor de garnering op je kom soep).

  • Schenk 2 soeplepels bouillon in je soepkom.
  • Drappeer wat noodles in de bouillon
  • Schep hier 2 eetlepels met het kipmengsel op.
  • Leg 1 ei in de soep.
  • Garneer met gebakken spekjes en bosui.

En klaar is jou eigen gemaakte Chinese noodle soep. Hij geeft je een ware energieboost! Experimenteer met groentes die jij lekker vind, gooi er bijv. kastanje champignons bij of een fijngesneden wortel, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in de soep!