Herfst.

Herfst.

Qua weer is het op dit moment alweer herfst, Zelf ben ik meer een zomermens, de lange zomeravonden, borreltjes , lekker aan de vijver zitten , langer in de tuin werken, geen jas aan te hoeven hebben en al die prachtige kleuren in de tuin want veel staat in bloei tijdens de zomermaanden. Maar de herfst heeft ook zo zijn charmes, volop de tijd om nieuwe moestuinplannen te maken voor volgend jaar, de vriezer leeg te eten, nieuwe zaden in te kopen , de kas vol te zetten met wintergroentes en de moestuin om te gooien. Kortom we hebben het nog druk aankomende herfst en winter want er moet nog veel gebeuren in onze moestuin. Op de droge dagen zijn wij dus buiten te vinden!

Voor nu ben ik nog druk bezig om de tomaten/paprika en peper oogst te verwerken , dit jaar zijn we voor het eerst begonnen met het inmaken/oppotten van groenten. Ook heb ik voor het eerst geexperimenteerd met groentes blancheren en invriezen, een mooie manier om in de herfst en winter van je oogst te genieten en zo hoeven we ook niets weg te gooien. Vanaf volgend jaar wil ik dit volop doen zodat we in de herfst en in de winter bijna geen groenten hoeven aan te schaffen in de supermarkt, proberen zelfvoorzienend te worden. Een mooi doel al vind ik zelf, Ook willen wij ons deze winter oriënteren op een weckketel , dit is vele male handiger dan wecken in je grote soeppan… 

Wel zijn we al begonnen met het sparen van potten, en als het kan koop ik ze het liefst 2ehands om wat milieubewuster bezig te zijn. Famillie spaart zich rot aan schroefpotten en wij sponseren ze weer een tasje vol met verse groenten vanuit de tuin, Op dit moment probeer ik allerlei recepten uit, soms vinden we iets niet lekker maar er zijn zoveel dingen echt heerlijk!

Lekkere recepten met tomaten/paprika’s en pepers komen in mijn volgende blog …

Groetjes,

Reneesgreenies