Kamerplant van de maand November!

Kamerplant van de maand November!

Kamerlinde (Sparmannia Africana)

Een prachtige kamerplant die ook in de donkere dagen een enorm lichtpunt is met zijn prachtige lichtgroene behaarde bladeren, Met deze plant maak je van je huis een echte jungle!

De foto van de Kamerlinde die je hier bovenaan ziet is het monster wat wij gered hebben bij de Ranzijn, hier stond hij heel zielig te kijken in de afgeprijsde bak, hij keek me zo zielig aan dat ik hem wel mee moest nemen!(Schijn ik vaak last van te hebben volgens mijn vriend:p)

Probeer ook eens om een kamerplant te kopen uit de afprijs bakken bij de tuincentra’s, het is een prachtig proces om je plant van een hoopje ellende naar een gelukkige huisplant uit te zien groeien, vaak hebben ze niet meer nodig dan een beetje liefde, verse potgrond en soms wat meer of juist wat minder water!

Mijn verzorgings tips voor de Kamerlinde:

De kamerlinde houd van een lichte en koele standplaats, Hij staat het liefst in een ruimte die niet teveel verwarmd word, zonder direct zonlicht in de zomer, in de winter mag hij wel direct zonlicht hebben. De ideale temperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden.

In de zomer kan de kamerlinde met pot en al buiten gezet worden, let op; Niet in de volle zon! Ook kan de kamerlinde in de volle grond geplant worden , hier geniet de plant onwijs van, en komt waarschijnlijk dubbel zo groot en sterk terug in huis want de kamerlinde is helaas niet winterhard. De beste tijd om je kamerlinde weer binnen te zetten is in de maand November.

De kamerlinde moet regelmatig teruggesnoeid worden anders kun je je woonkamer een echte jungle noemen , Zorg ervoor dat je de nieuwe scheuten topt als je dit blijft doen maakt de kamerlinde meer zijscheuten aan, hierdoor krijgt je plant een veel voller uiterlijk.

Het liefst staat de kamerlinde in voedselrijke potgrond, bemest de kamerlinde alleen in zijn groeiperiode, dit is vaak een afwijkende periode dan gewend , namelijk van September tot April. Hij wil graag 1x in de 2 weken wat vloeibare kamerplantenvoeding hebben.

Verpot de Kamerlinde elk jaar, vervang dan de helft van de grond met verse compost/voedselrijke potgrond.

De kamerlinde is een plant die altijd vochtig wil staan maar niet te nat, hierdoor heb je kans op wortelrot! De kamerlinde heeft liever wat vaker kleine beetjes water dan een grote hoeveelheid in 1x! In de groei periode(van september tot april) heeft de kamerlinde 2x per week water nodig , in de zomer maar 1x per week.

Voor ziektes is hij niet erg gevoelig, wel kan de kamerlinde last hebben van gele bladeren dit kan duiden op teveel vocht of juist te weinig voeding, als de kamerlinde in de winter te warm staat kan hij ook gele bladeren krijgen.

Grappig feitje over de kamerlinde, volgens de Feng Shui leer is de kamerlinde een geschikte plant voor Feng Shui, de grote zachte bladeren bevorderen de enegerie en Qi in huis!

Hoeveel positieve/motiverende redenen heb je meer nodig om een Kamerlinde aan te schaffen ? De plant is makkelijk qua standplaats , lekker koel, Qua watergift ook niet de moeilijkste, altijd vochtig maar niet te nat , kan in de zomer naar buiten, word lekker groot dus geeft je het echte jungle gevoel en dan bevorderd hij ook nog eens het energie gevoel in huis!

schaf hem aan die kamerlinde!

Liefs Reneesgreenies!