Knoflook saus.

Knoflook saus.

Denk dat het in mijn DNA zit dat ik zo van knoflook hou, Mijn ouders zijn er ook gek op en vroeger stond er regelmatig zelfgemaakte knoflookboter bij ons op tafel. Toen ik op mijzelf ging wonen begon ik het ook vaker te maken, maar knoflooksaus had ik eigenlijk nog nooit gemaakt..

Wij maken hier thuis regelmatig zelf kipshoarma( Later komt hier het recept van online:)) maar eigenlijk maakte ik nooit de shoarmasaus zelf, totdat ik zelf knoflook oogstte uit onze moestuin en met een enorme hoeveelheid knoflookbollen zat, ik ging opzoek naar heerlijke recepten en kwam zo een recept tegen van knoflooksaus, dit heb ik aangepast aan onze smaak en sinds dat moment maak ik hem altijd zelf!

Ingrediënten:

Dit is genoeg saus voor 4 pers. verdubbel hem voor ong. 8 a 10 personen.

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 10% vet(als je mager wilt kies dan 0% vet)
  •  2.5 eetlepels mayonaise
  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram bieslook
  • 5 tenen knoflook (Als je niet van zo erg van knoflook houdt 3 tenen)
  • Peper/zout

Werkbeschrijving:

  • Roer de yoghurt en mayonaise door elkaar tot het een geheel is.
  • Snij de knoflook fijn op pers de tenen uit met een knoflookpers.
  • Snij de peterselie en bieslook fijn.
  • Voeg de knoflook/peterselie en bieslook toe.
  • Roer alles goed door en proef!
  • Voeg na eigen smaak peper en zout toe!

Smakelijk!

Tip: De knoflooksaus is het lekkerste als je hem een dag voor gebruik maakt, dan kan hij lekker intrekken!

Tip 2: Griekse yoghurt is meestal lang houdbaar, zolang je de saus in een bakje in de koelkast bewaart en je er een uiterste datum opzet kan je er lang van genieten!