Kronkels van een groen freak. Deel 1.

Kronkels van een groen freak. Deel 1.

Grijs , donker , regen en wind.. dat is het weer vandaag, het is al weken grauw en donker, zonnige dagen komen schaars voor, maar wanneer ze er zijn genieten we daar dubbel en dwars van.

Toch wil ik naar buiten vandaag. Trek mijn vest aan ,haal de sjaal van de kapstok en ga beginnen waar ik denk dat handig is, de kas. Aankomend weekend gaan we hier planken ophangen waar alle eerste zaailingen op komen te staan (Kan haast niet wachten op al dat jonge groen!) Maar eerst moeten er nog wat dode planten worden opgeruimd, geschoffeld en moeten de ramen gelapt.. Een mooi klusje voor vandaag!

Al snel heb ik alles opgeruimd en geschoffeld , de ramen komen later want daar regent het teveel voor en aangezien we een klein lek hebben is het zonde van al mijn harde werk als ze aankomend weekend onder het opspattende modder zitten en ik weer opnieuw kan beginnen, een klusje voor volgende week maandag dus.

Onder al het opruimen door kijk ik aandachtig naar de knoflook die prachtig sterk boven de grond staat, het is ons eerste jaar voor knoflook uit de kas hij gaat gelijk op met de knoflook in de volle grond dus veel verschil is er nog niet te zien, of komt dat omdat we zulke zachte temperaturen hebben de afgelopen tijd?

Jeroen gaf mij vorige week goedkeuring om een oud roze Helleborus aan te schaffen(Ik sta onder streng toezicht van Jeroen aangezien ik echt teveel planten aanschaf:P). Deze komt in onze nieuwe schaduwrijke pottenhoek te staan , hij word opgepot in een prachtige terracottapot en staat nu te shinen met zijn prachtige felroze bloemen, kan altijd erg genieten van kleur in de wintermaanden en deze Helleborus haalt me helemaal uit de winterblues vandaan! Voor nu de eerste plant in onze pottenhoek maar ik ben bang dat er nog vele gaan volgen( Sorry Jeroen)

Zo zet ik onze keukenlaurier eindelijk in een pot en geef de Pineberry( Ananasaardbei) een goede slok water, Heerlijk om gewoon een beetje te frutselen met de planten en alles weer eens goed te bekijken, terwijl ik door de tuin heen loop komen er allemaal ideeën aanwaaien, wat er nog allemaal gebeuren moet, Wat we allemaal nog willen doen, wat echt als eerste moet gebeuren, hoe zal het eruit zien in de zomer, welke bloemen zullen we extra zaaien dit jaar, krijgen we weer zo een geweldige oogst als vorig jaar en last but not least gaan we alle doelen halen die we begin van dit jaar hebben vastgezet?

We zijn bijna een maand verder in dit jaar en zijn goed bezig met onze doelen, zolang we gefocust blijven op wat we leuk vinden word het geen moeten en blijven we gemotiveerd!