Kronkels van een groenfreak

Kronkels van een groenfreak

Een maand geleden stonden we nog elke keer gekleed in een warme trui met daaroverheen een winterjas op de tuin, de afgelopen 2 weken konden we een paar dagen zelfs in ons t-shirtje werken(HEERLIJK!!). De tuin(en) groeien op dit moment met de dag, elke dag is er wel weer wat veranderd, staat er een andere fruitboom in bloei, komen er zaadjes boven, zaai je andere zaadjes in de grond… Ik roep het heel vaak, in deze hectische tijd is het nog meer genieten van de mooie en langer wordende dagen maar ook van het heerlijk productief bezig zijn…

Zoals sommige van jullie weten hebben wij een redelijke tuin aan huis en 2 stukken volkstuin van in totaal 480 m2, hier verbouwen wij (h)eerlijke groenten, fruit en kruiden op zonder bestrijdingsmiddelen en pesticiden, deze groenten zijn bedoeld voor de groentetassen, alle overgebleven groenten/fruit worden verwerkt tot heerlijke jammen, ingemaakte groenten, siropen, sauzen etc. etc… deze worden natuurlijk ook te koop aangeboden! We proberen jullie via de blogs genaamd ; ‘Kronkels van een groenfreak’ Op de hoogte te houden van alle ins en outs, zo hebben jullie een exclusief kijkje in onze tuinen!

Thuis word het meeste voor gezaaid in onze zelfgebouwde kas(Hij puilt letterlijk uit op dit moment met zaailingen!) Onze eigen moestuin word langzaam aan gevuld met allerhande groenten om zelf het hele jaar van te eten aangezien we 365 dagen uit eigen tuin willen gaan eten ( Ik ben ambitieus ik weet het!) Met een goede planning moet het mogelijk zijn(Hou jullie zeker op de hoogte hoe dit allemaal gaat!) Op dit moment eten we veel radijzen en spinazie uit eigen tuin, de sla gaat snel volgen!

 

We zijn zo goed als klaar met onze eerste tuin op de volkstuin, deze is in korte tijd helemaal klaar gestoomd voor de groentetassen en ook al deels ingericht met de eerste planten en zaadjes! We oogstte zelfs onze eerste eigen aardbei al!(Deze is uiteraard snel opgegeten door ons aardbeien monster, wij kregen geen kans…)

Tuin 2 is een ander verhaal, de kas is schoon en netjes van binnen, de eerste komkommerplanten staan er al in maar dat is ook echt het enige wat daar klaar is… De tuin is voor een groot deel helemaal omgeploegd, de tuin is al 4 jaar niet gebruikt en stond vol met gras en paardenbloemen(Die worden wel nuttig gebruikt in een heerlijke gelei , het recept komt van de week op onze blog!) Wat omgeploegd is is daarna ook gelijk gefreesd, dit geeft ons een heerlijke luchtige grond, aankomende week gaan we hier beginnen met het aanleggen van paden & de laatste stukken omploegen… zoals je hoort… nog een een heleboel werk te verrichten.

Tuin 2 was een prachtige verassing, er staan enorme fruitbomen op, een prachtige kas, daarnaast een enorme druivenboog en dan ook nog eens een paar prachtige bessenstruiken!

We hebben van de week ook nog eens ontdekt dat we 2 blauwe regens hebben groeien(Die wil ik al zoooooolang in de tuin hebben) Kijken of we die volgend jaar kunnen uitspitten(zitten compleet om een paar palen heen gedraaid, groeien daar waarschijnlijk al heel wat jaren…. Jeroen noemt me afentoe te ambitieus..) Deze wil ik graag overzetten naar de onze eigen achtertuin..

Naast dat wij er enorm van genieten om op de tuin te zijn is het voor onze zoon van 5 ook een echt uitstapje, hij is druk bezig met het zaaien van sla ‘ een zaadje voor een slaatje’ , deze actie is bedacht door IVN Nederland, kijk zeker even op hun website voor meer informatie! Tekenen is een van zijn grote hobby’s en dit neemt hij dan ook graag mee naar de tuin , er komen soms wat dubbelzinnige tekeningen uit maar ik kan je vertellen het zijn echt tekeningen van allerlei soorten groenten en fruit;p.

Levi vind het erg leuk om voor de camera te staan en legt graag uit hoe hij dingen op zijn manier doet, een vlogger in de dop misschien? We gaan de aankomende tijd veel video’s van ons delen! Misschien een leuke inspiratie voor jullie thuis! Een moestuin hoeft absoluut niet groot te zijn, je kunt deze ook beginnen op je balkon, in je stadstuin of zelfs in huis! Er bestaan tegenwoordig genoeg leuke en gezellige potten waar jij van alles in kunt gaan doen, zelf of samen met jou kinderen, wij gaan makkelijke video’s delen om jou hopelijk ook aan het tuinieren te krijgen!

Probeer te ontspannen, geef jezelf de tijd en ruimte om te groeien net als jou tuin!