Pasta pesto met pangasiusfilet in tomatensaus

Pasta pesto met pangasiusfilet in tomatensaus

Hmmm.. erover schrijven laat me al watertanden.. Zo een simpele pasta maar zo onwijs lekker! Het geheim zit hem in de visfilet die je laat gaar stomen in tomatensaus! Als je hem een keer hebt gemaakt kun je er niet meer mee stoppen! Probeer ook eens variaties uit!

Ingrediënten:

  • Pasta(Eigen keus welke soort)
  • 2 Eetlepels groene pesto
  • 1 ui
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 200 gram doperwten(Vers of uit de diepvries)
  • Ham blokjes
  • Champignons
  • Pangasiusfilet(Vers of uit de diepvries, wij rekenen gemiddeld 2 filets p.p.)
  • Tomatensaus(zelf gemaakt of uit de supermarkt)
  • Peper en zout

Werkbeschrijving:

  • Kook de pasta gaar zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Snij de ui in blokjes fijn en snij de knoflook tenen fijn, Gooi dit samen in de pan en bak dit glazig.
  • Meng de ui en knoflook met 2 eetlepels pesto , als je van meer smaak houd kun je altijd meer toevoegen. Let op pesto kan een scherpe smaak afgeven als je er teveel van bijvoegt.
  • Zet het vuur iets lager van de ui en knoflook.
  • Smeer de pangasius filet in met viskruiden en bak ze aan beide kanten licht aan in een koekepan.
  • Leg al je pangasiusfilets in de pan en drapeer je tomatensaus eroverheen, doe de deksel op de pan en laat ze langzaam gaar stomen.
  • Voeg de hamblokjes toe aan het uienmengsel.
  • Voeg hierna de doperwten toe, Roer alles goed door.
  • Voeg peper en zout toe naar wens.
  • Schep de pasta door de groente saus heen.

Schep een paar lepels pasta met groente op je bord, leg hierop je pangasiusfilet en smullen maar!

Zo simpel was het! Je kunt zelf extra groente toevoegen als je dat zou willen, Prei en courgette zijn er bijvoorbeeld erg lekker bij!

Ga jij het recept uitproberen? Laat het me weten wat je ervan vond!